Untitled
05 dec 2013
week 105: 28 november t/m 4 december

Op 28 november zijn we naar de winkel gewandeld. Op de terugweg zijn we even bij de paardjes gaan kijken.
Fanny, Maud en Lars kwamen op 29 november op bezoek. Bas wilde steeds het speelgoed waar Maud mee ging spelen en Maud speelde daar liever alleen mee (is ook wel zo handig als je een toren van Lego gaat bouwen; die blijft niet heel als Bas zich ermee gaat bemoeien ;-)). Wel hebben ze samen veel plezier gehad met de ballenblaasmachine. ’s Avonds kwamen opa en oma Van Aerle om op Bas en Laura te passen. Bas is nog heel even beneden geweest, omdat hij opa en oma hoorde binnenkomen toen we hem in bed aan het leggen waren. Hij is lief gaan slapen, maar ’s nachts zijn we er verschillende keren uit geweest omdat Bas moest huilen.
Op 30 november is Bas met mij mee boodschappen gaan doen voor zijn verjaardagsfeestje. We zijn eerst naar de bakker geweest voor zijn fototaart en daarna naar de supermarkt. Toen we terug kwamen, heeft Mark het nieuwe bed (een stoere raceauto) van Bas in elkaar gezet. Bas vond het bed erg mooi, maar moest wel even huilen toen we hem tussen de middag in zijn nieuwe bed legden. Laat in de middag zijn we naar opa en oma Van Mierlo gegaan. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. We zijn met zijn allen gaan eten in Beek en Donk. Bas is lief geweest, ondanks dat het wat lang duurde voordat hij zijn eten kreeg (hij had een kindermenu en kreeg dat pas nadat wij ons voorgerecht hadden gehad). Bas heeft gekleurd, met zijn auto’s en zijn telefoon gespeeld en rondgelopen met Mark en Esther en Lars. Na het eten hebben we Laura opgehaald bij opa en oma Van Aerle en daarna zijn we weer naar opa en oma Van Mierlo geweest, want daar was sinterklaas geweest. Bas is weer flink verwend! Toen we thuis kwamen, wilde hij in zijn ledikant slapen. Omdat hij niet helemaal fit is (hij niest veel en heeft steeds een flinke snotneus), hebben we hem in zijn ledikant laten slapen. Hij is ’s nachts vaak wakker geweest, omdat hij last had van zijn neus.
Hieperdepiep, hoera; op 01 december werd Bas 2 jaar!!! Toen Bas wakker werd, heeft hij een hele tijd gehuild, hij is echt niet fit. Tussen de middag wilde hij weer in zijn ledikantje slapen. Hij werd na een uurtje alweer wakker en had zoveel last van het dichtzitten van zijn neus, dat hij zelfs moest overgeven. Toen zijn feestje ’s middags begon, ging het gelukkig al gauw weer wat beter met Bas en heeft hij toch van zijn verjaardag kunnen genieten. Hij heeft mooie cadeaus gekregen. Toen iedereen er was, hebben we de sterrenfontein op zijn taart aangestoken en voor Bas gezongen. Bas, Esther, Lars en Eline hebben gespeeld met zijn nieuwe speelgoed en Bas heeft iedereen trots zijn nieuwe bed laten zien. Nadat we met zijn allen frietjes gegeten hadden, was het feestje afgelopen. Ook vannacht heeft Bas weer in zijn ledikantje geslapen.
Ook op 02 december was Bas nog erg verkouden. We zijn vanmorgen naar de winkel gewandeld. Bas was zo “rot”, dat hij op zijn stoeltje achter de kinderwagen in slaap sukkelde. Hij heeft een klein stukje zelf gelopen. Toen we de straat moesten oversteken, zei ik “Bas, handje!” Ik pakte zijn hand vast, maar dat wilde hij niet. Hij zei “Bas handje” en gaf zichzelf een handje ;-). Thuis heeft Bas fijn gespeeld met zijn nieuwe speelgoed dat hij van Sinterklaas en voor zijn verjaardag gekregen heeft. Tussen de middag wilde Bas weer niet in het grote bed slapen. Ik ben met hem op zijn bed gaan liggen met al zijn knuffels (hij had zijn handen zo vol met knuffels, dat hij zijn speen niet meer in zijn mond kon stoppen) en ik heb hem voorgelezen terwijl hij lekker onder de dekens lag, maar toen het verhaaltje uit was, wilde hij er niet slapen en heb ik hem toch maar in zijn ledikantje gelegd. ’s Avonds heeft Mark Bas wel in zijn nieuwe bed kunnen leggen. Hij had ook al zijn knuffels in bed gelegd en Bas verteld dat zijn ledikantje straks voor een ander kindje is en hem gevraagd of hij wilde helpen om het ledikantje af te breken. Toen we later bij hem gingen kijken lag hij dwars in het grote bed; wat lijkt hij dan weer klein...
Op 03 december zijn we een stukje gaan wandelen, omdat Bas graag naar de speeltuin wilde. Het was erg koud! Toen we bij het speelveldje waren, zei Bas dat hij naar een andere speeltuin wilde. We zijn verder gewandeld naar het speeltuintje bij de paardjes, maar ook die wilde hij niet. Toen ik zei dat er geen andere speeltuin in de buurt was, wilde Bas op vakantie naar de binnenspeeltuin ;-). Tussen de middag heeft Bas lekker geslapen in zijn nieuwe bed. Er kwam iemand aan de deur die vroeg of hier een Bas woont. Ik zei dat dat zo was en toen kreeg ik een verjaardagskaart. De man zei dat hij op nummer 14 woont en dat hij de kaart had opengemaakt, omdat hij ook Bas heet en niet naar de achternaam had gekeken ;-). Toen ik op ons bed Laura aan het voeden was, klom Bas ook op bed. Hij trok zijn trui omhoog en hield Koetje tegen zich aan: “Koetje ook eten” ;-). ’s Avonds hebben Mark en Bas zijn ledikantje uit elkaar gehaald en is Bas lief gaan slapen in zijn nieuwe bed.
Op 04 december zijn we ’s morgens naar de winkel gewandeld. Bas was nog steeds niet fit. Hij liet zomaar zijn handschoenen aan (die krijg ik anders niet eens aan, laat staan dat hij ze aan houdt) en normaal vraagt hij al de hele heenweg of hij zelf mag lopen; nu vroeg ik hem op de terugweg of hij wilde lopen en toen zei hij van niet. Na zijn middagdutje wilde Bas graag de tuin in. We hebben met zijn tweetjes alvast 2 vuilniszakken vol blaadjes van het gras gehaald. ’s Avonds is Bas dan eindelijk in zijn nieuwe loopauto gaan zitten. Die heeft hij voor zijn verjaardag gekregen en hij heeft er iedere dag mee rondgelopen met een knuffel erin en Bas erachter, maar nu durfde hij het dan toch aan om er zelf in te gaan zitten ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative